Programleírások magyar idegenvezetéssel


7 éj 10 éj esetén (A,C,E), 12 éj esetén (A,B,C,D,E) túrákat tartalmazza a részvételi díj

A; Túra
“Kintamani Szépsége” (egésznapos túra)
A túra első programja a Barong táncelőadás, melynek helyszíne Denpasar főváros északi része. Az előadás 1 óra hosszú. Ezt követi egy fafaragó műhely megtekintése Kemenuh faluban, ahol különleges trópusi fákból – ébenfa, mahagóni, szantálfa, krokodilfa, hibiszkuszfa – faragják a szobrokat. Egy hegyi fűszerkertben lehetőségünk nyílik helyi termesztésű kávét, kakaót, gyömbérteát és egzotikus gyümölcsöket kóstolni, illetve különleges fűszereket – vanília, sáfrány, ánizs, szegfűszeg, curry, kardamon, koriander – masszázs- és illóolajokat, füstölőket vásárolni. Kintamani faluban kerül sor az ebédre, miközben csodálatos kilátás nyílik a Batur vulkánra és a mellette lévő Batur-tóra. Ebéd után a Tirta Empul szent forrásvíz templom a túra utolsó állomása. A templom mellett egy kézműves piac várja tárt karokkal az odalátogatókat.
Megjegyzés: Az ebédért a helyszínen kell fizetni. (85.000 rúpia/fő, mely tartalmazza a büféebédet, teát, kávét)
A Barong táncelőadásról: A Balin élő emberek felfogása szerint a természeti világot két ellentétes erő tartja egyensúlyban – a jó és a rossz. A gonosz erőkkel szembeni imák mellett ún. rossz-elűző szertartásokat is végeznek. Ilyen jellegű szimbolikus játék a Barong tánc.
Az oroszlán alakjában megjelenő Barong mitikus teremtmény, a jóságnak és a fehér mágikus erőknek a megtestesítője, aki az emberiség oldalán harcol. A Barong ellenfele Rangda boszorkány, aki a gonoszság megtestesítője. Az jó és a rossz harcát szimbolizáló táncjátékban Barong és Rangda harcol egymás ellen. Végül azonban egyik sem tudja legyőzni a másikat, így marad egyensúlyban a világmindenség.

B; Túra
“Egy feledhetetlen naplemente” (félnapos túra)
A túra első állomása Mengwi, az egykori királyi város templomának, a XVII. századi Taman Ayun templomnak a megtekintése. Ezt követi az Alas Kedaton majomerdő, ahol egészen közelről vehetjük szemügyre a templomot őrző bolondos és vidám majmokat, akár meg is etethetjük őket. A túra utolsó programja a tengerparti Tanah Lot sziklatemplom, melyet a tenger istenének, Barunának tiszteletére építettek a XVII. században, és amelynek hátterében gyönyörű és feledhetetlen naplementének lehetünk szemtanúi.

C; Túra
“Kelet-Bali misztikuma” (egésznapos túra)
A túra első programja egy batik műhely Denpasar főváros Tohpati kerületében. Ezt követi az ősbaliak XI. századi Bali Aga falvának, Penglipuran-nak a megtekintése. Itt megfigyelhetjük a csak erre a falura jellemző egyedi építészeti stílust. Ezután az anyatemplom, a Pura Besakih megtekintése következik Bali sziget szent hegyén, a több mint 3000 méter magas Gunung Agungon. Az anyatemplom után kerül sor a büféebédre a Bukit Jambul hegyen. A túra utolsó programja Klungkung királyi városban a Kertha Ghosa, az egykori királyi bíróság és az Úszó Pavilon, a Bale Kembang épületével, mely a király pihenőhelyéül szolgált.
Megjegyzés: Az ebédért a helyszínen kell fizetni. (90.000 rúpia/fő, mely tartalmazza a büféebédet, teát, kávét)
A templomoknál biztosítanak szarongot a kedves utasok számára, ugyanis a templomokba belépni csak szarongban lehetséges. A szarongért nem kell fizetni!

D; Túra
“Varázslatos Észak-Bali” (egésznapos túra)
A túra első két állomása teraszos rizsföldekre vezet Antosari es Pupuan körzetében, Bali sziget nagy kávé- és kakaótermesztő vidékén. Miután hosszában átszeltük a szigetet, ebéd a feketehomokos Lovina Beach-en, az északi tengerparton. A túra ezután ismét trópusi tájakon, hegyeken át vezet, egészen a Buyan és Tamblingan ikertavakig. A Beratan-tó partján álló Pura Ulun Danu Bratan templom megtekintése, majd a Candi Kuning tradicionális piac a túra utolsó programja.
Megjegyzés: Az ebédért a helyszínen kell fizetni.  (90.000 rúpia/fő, mely tartalmazza a büféebédet, teát, kávét)

E; Túra
“Oleh-Oleh kézműves túra” (félnapos túra)
Különféle iparművész falvak, kézműves műhelyek megtekintése: faragott kőszobrok Batubulan faluban, ezüst- és aranyékszerek Celuk faluban, olaj- és akvarell festmények Batuan faluban, és sok szép szuvenír Ubud városkában, Bali művészeti központjában. A túra utolsó programja a Kecak táncelőadás megtekintése Batubulan faluban.
Kecak tánc: Ezt a táncot 1930-ban koreografálták, azonban a “zenéjét” adó férfi énekkórus részt két ősi táncból, a Sanghyang Dedari-ból és a Sanghyang Jaran-ból alkalmazták. Az énekkórus egy folyamatos “kecak-cak-cak” kántálással kíséri a táncosokat. A Kecak tánc a Ramayana hindu eposz egy történetét meséli el: Ráma herceget – aki az Ayodia trón jogos örököse – száműzetésre ítélik egy erdőben, feleségével Sitával és fivérével Laksamanával. Rahwana, a démonok gonosz királya Sita után vágyakozik, és kiterveli, hogy elrabolja őt. Arany őzikévé változik át, és elcsalja Rámát és annak fivérét Sita mellől, akit azután elrabol, és a palotájába hurcol. Ráma útnak indul, hogy kimentse Sitát a gonosz birtokából. Útja során a majmok óriási hadserege és annak vezetője, Hanumán kíséri, amely részt vesz a gonosz elleni harcban. Rahwanát és a palotáját végül elpusztítják, így Sita megmenekül.

A D és B túrát külön kedves magyar utasaink számára összekötöttük, mert sok esetben túl soknak bizonyul 5 nap kirándulás. Így eggyel több napunk marad magunkra és a pihenésre. Ebben az esetben is minden fontos látványosság benne marad a túrában, csak az útvonalban történik módosítás. Az összevont túra esetében a busz nem megy fel egészen az északi partig, Lovina Beach-ig, hanem a Beratan-tó a túra legészakibb állomása.