Bali látnivalói orángutánokkal fűszerezve

Program:
 

1.nap: Megérkezés Denpasar repülőterére, transzfer Ubudba a szálláshelyünkre, majd szabad program.

2.nap: Pihenés, szabad program. Ubud spirituális művészvárosának felfedezése (majomerdő, kézműves piac).

3.nap: Reggeli a szállodában, majd két program közül választhatunk a napunk eltöltésére.

Az egyik lehetőség, hogy részt veszünk Bali legkedveltebb fakultatív programján, egy fél napos rafting túrán az Ayung folyón. A 9 km-es, 2-es erősségű szakaszon a dzsungelben, vízesés alatt csónakázunk át. A programon 4 éves kortól részt lehet venni, tehát kezdőknek is nyugodt szívvel ajánljuk. A túrát gyakorlott vezetők kísérik, teljes felszerelést biztosítva a testi épségünk védelme érdekében. A csónakázás végén zuhanyozási lehetőség van, ahol sampont, tusfürdőt és törölközőt is kapunk. A programot egy büfé jellegű ebéddel zárjuk, majd visszavisznek minket a hotelbe. Délután szabad program.

A másik lehetőség, hogy magyar idegenvezetőnk kíséretében, a közkedvelt, egész napos Közép-Bali kirándulásunk keretében megtekintjük a Tegalalang rizsteraszait, a Batur-vulkánt és a Batur-tavat, majd meglátogatunk egy fűszerkertet, ahol lehetőségünk nyílik megkóstolni a híres cibet macska kávét, a kopi luwak-ot. Megcsodáljuk Gunung Kawi XI. századi sziklatemplomát, és arra is lehetőségünk lesz, hogy betekintést nyerjünk a helyi kézművesek, a híres Balinéz festőművészek, fafaragók, ezüstművesek munkásságába is. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4.nap: Tovább utazunk Borneo szigetére, utunkat Kumaiban folytatjuk. Felszállunk a tradicionális hajókra, a klotokra. Kb. 2 óra hajózással érjük el a Tanjung Puting Nemzeti Parkot. A délután folyamán lassan hajózunk a folyón, hogy meg tudjuk lesni a part mentén élő majmokat. Ebéd és vacsora a hajón, valamint az éjszakát is ott töltjük. 

5.nap: Reggeli után 2 órás hajózással érjük el a Leakey Camp rehabilitációs központot, ahol megfigyelhetjük az orángutánokat. Megállunk a Pondok Tanguy központnál is. Besétálunk az esőerdőbe, ahol talán láthatunk orángutánokat, gibbonokat, makákókat és különböző madarakat is. Ebéd a hajón. Délután megnézhetjük, ahogy az orángutánokat etetik. Az éjszakát ismét a hajón töltjük Tanjung Harapan közelében és az indonéz vacsorát is itt szolgálják fel nekünk.

6.nap: Reggeli után szabad program, míg visszaindulunk Kumai kikötőjébe. Onnan transzfer Pangkalan Bun repülőterére és visszautazás Bali szigetére. Denpasar repülőteréről transzfer Sanurba a hotelbe.

7.nap: Pihenés, szabad program.

8.nap: Reggeli után elindulunk magyar idegenvezetőnk kíséretében egy egész napos Észak-Bali programra, mely során megtekintjük Tanah Lot sziklatemplomát, Bedugul faluban a híres Pura Ulun Danu úszótemplomot és a helyi zöldség, gyümölcs, virágpiacot. Ellátogatunk a Sekumpul vízeséshez (7 vízesés egyben) és Jatiluwih, az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított rizsteraszhoz.

9.nap: Pihenés, szabad program.

10.nap: Reggeli után elindulunk magyar idegenvezetőnk kíséretében egy egész napos Kelet-Bali programra. Ezen a kiránduláson lehetőség van snorkelingezni Padang Bai öblében (Blue lagoon öböl) vagy Amedban. Ezt követően ellátogatunk egy tengerparti csoki és szappankészítő manufaktúrába, majd megtekintjük a Taman Ujung vízipalotát, a Tirta Gangga királyi fürdőt és a Goa Lawah – denevér templomot.

11.nap: Pihenés, szabad program.

12.nap: Pihenés, szabad program.

13.nap: Transzfer a repülőtérre a repülőgép menetrendéhez igazodva, hazautazás.

Az ár tartalmazza:

 • 3 éj Ubudban a Pertiwi Bisma I. *** vagy Pertiwi Bisma II. *** szállodában, 2 ágyas standard szobában reggelis ellátással
 • 2 éj hagyományos fa hajón (klotok) a Tanjung Puting Nemzeti Parkban teljes ellátással (indonéz ételekkel)
 • 7 éj a Prama Sanur **** tengerparti szállodában, 2 ágyas szobában reggelis ellátással
 • leírás szerinti programokat
 • transzfereket
 • Orángután túra során (Borneo szigetén) angol nyelvű idegenvezetést, snack-et és ásványvizet, speciális engedélyeket a parkba, belépőket
 • Balin a magyar nyelvű idegenvezetést (kivéve rafting)


Az ár nem tartalmazza:

 • repülőjegyeket és reptéri illetékeket*
 • útlemondási, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
 • belépőjegyeket a fakultatív programok során (kivéve az orangutan túrán, mert ott benne vannak a belépők az árban)
 • a programban feltüntetett kirándulásokon felül befizethető egyéb fakultatív kirándulásokat
 • Ubudban igény esetén a rafting túra elefánt szafarival kombinálható, ez esetben 23.500 Ft/fő felár fizetendő
 • személyes kiadásokat (pl. fényképezési díjak, stb.)
 • 1 fő foglalása esetén az egyágyas felárat

 

*Repülőjegyek reptéri illetékkel Bécsből 185.000 Ft/fő-től, Budapesti indulással 230.000 Ft/fő ártól foglalhatók főszezonon kívül.

Amennyiben főszezoni időszakban szeretnének utazni, főszezoni felár megfizetése mellett természetesen erre is van lehetőség!

A program alacsonyabb és magasabb kategóriájú hotelekkel is foglalható Ubudban és a tengerparton egyaránt, ilyen jellegű igényével keresse irodánkat!
 

Árakról érdeklődjön irodánkban: info@balionline.hu