INDONÉZ KÖRUTAZÁS tartalmasan és a Mi Szemünkkel

Időpont: 2024. május 04 - 19.
Utazás: Emirates járattal

Május 04.
Érkezés Jakartába, az Indonéz Köztársaság fővárosába.
A repülőtéren a vízum és a csomagok felvétele után, transzfer a reptértől 15 percre található hotelbe. Igény esetén vacsora Jakarta egyik felhőkarcolójának Roof-top éttermében.
Szállás: FM7 hotel, Jakarta- Delux room

Május 05.
Reggeli után, a kora reggeli órákban indulás a repülőtérre az kétnapos Yogyakarta kirándulásra.
Yogyakarta az ország egyik kulturális, művészeti központja, egyetemi város.
Első állomásunk a várostól nem messze található híres Borobudur buddhista sztupa, amely Krisztus előtt a 7. században épült, a világ 7 csodájának egyike, és földünk legnagyobb buddhista szentélye. Több száz Buddha szobor látványában, kőbe faragott történelemben és fantasztikus kilátásban lesz részünk.
Szállás: The Phoenix Hotel, Yogyakarta
Május 06.
Reggeli után indulás a programra.
Merapi Jeep túra
Elindulunk Kaliurang / Kalidalem faluba ahol megtekinthetjük a 2910m magas Merapi vulkánt. Helyi idegenvezetőkkel felmegyünk a vulkán lábához, ahol megnézhetjük a 2010-es kitörés maradványait, a megmaradt házakat és a pusztítás erejét.
Ezután meglátogatjuk a Prambanan hindu templomegyüttest, mely 1991 óta a világörökség része, melyet a három hindu főistennek, Brahmának a teremtőnek, Whisnunak  az örzőnek és Shivának a pusztítónak emeltek 856-ban.
A program után a Yogyakartai reptérre indulunk, a 16.20-as Makassar-i járathoz.
Makassar, Sulawesi (régi nevén Celebes) fővárosa, gazdag növény- és élővilága teszi ismertté. Két híres népcsoport él a szigeten, a Toraja-iak és a Bugis-ok. Mi a Toraja földre látogatunk el, hogy megnézzük a világon egyedülálló temetkezési szokásaikat.
Érkezést követően vacsora Makassar egyik legismertebb levesezőjében, ahol megkóstoljuk a híres Coto Makassar-t, azaz a Sulawesi marhahúslevest.
Szállás: Melia Hotel – Deluxe szoba

Május 07.
Reggelit követően transzfer a repülőtérre, utazás a Torajak földjére.
Érkezés után transzfer Rantepao-ba, ezután a szobák elfoglalása a hotelben.
Reggeli után indul az egész napos kirándulás a Toraják földjén. Megnézünk egy tradicionális falut Ke’te’ Kesut, ahol a tipikus Sulawesi házakat a Tongkonant láthatjuk. Majd az ősi temetőt, Londát, ahol barlangtemetőt, a halottat ábrázoló szobrokat és az európai szemnek sokszor extrémnek tűnő szokásokat láthatunk. A nap végén a híres Bolu bivaly piacot látogatjuk meg. A bivalyoknak szintén nagy jelentőségük van a halotti szertartások során.

Május 08-09.
A következő 2 napban meglátogatjuk a különleges és érdekes falut délen, a Toraja föld északi részén. Ezek közül pár; Lemo (kő sírok és képmások a temető teraszán), Tampang Allo (karszt barlang temető), Suaya (királyok sírjai) Landan Kote (gyermek sírok az élő fákban), Burake (a világ második legnagyobb Jézus szobra), Lombok Parinding és Bori’ Kalimbuang Megalitikumait. Batutumonga csodálatos rizsföld teraszait és kávéültetvényeket.
Program után visszatérés Rantepaoba, a tradicionális szövő műhely megtekintése, és végül késő délután visszatérés a hotelbe.

Megjegyzés: A programok rugalmasak, ha esetleg egy tradicionális esemény közbe jönne, például egy temetési ceremónia.
Ellátás: reggeli

Május 10.
Reggeli után transzfer a reptérre, Makassar-i átszállással utazás Balira.
Érkezést követően transzfer Ubudba a szállodába.
Szálloda: Ananda Ubud***+

Május 11.
Pihenés Ubudban, a város felfedezése. Majomerdő, kézműves piac, éttermek, üzletek.


Május 12.
Közép-Bali program:
Reggeli után indul a túra. Az egész napos program során megnézzük a Tegalalang rizsteraszait, felmegyünk a Batur-vulkánhoz és Batur-tóhoz, meglátogatunk egy növény- és fűszerkertet, ahol számos növénnyel, gyümölccsel találkozhatunk, amiket a mindennapokban kóstoltunk már, de a származásáról, termesztéséről mit sem tudunk. Itt lehetőség van a híres cibet macska kávé megkóstolására (kopi luwak). Ezután megnézzük a Gunung Kawi Sebatu hindu templomot, amit főleg megtisztuló szertartások alkalmával keresnek fel a balinézek. Ezen a túrán lehetőség van megtekinteni a helyi kézműveseket, a híres Balinéz festőművészeket, fafaragókat. Késő este érkezünk a szállodába.

Május 13.
Reggeli járattal utazunk Labuan Bajora, a Flores sziget nyugati oldalára. Idegenvezetőnk várni fog Ránk a reptéren, hogy elvigyen minket a kikötőbe. Hajóra szállunk és elindulunk felfedezni a szigetvilágot.
3 órás hajóúttal érjük el az első megállónkat, Menjarite szigetet, ahol majd búvárkodhatunk és pihenhetünk. Ezután el fogunk hajózni a Kelor szigetre, ahol a gyönyörű vízben való úszás mellett egy rövid túrát is tehetünk a domb tetejére, hogy gyönyörködhessünk a lélegzetelállító kilátásban.
Délután Kalong sziget (Bat sziget) felé fogjuk venni az irányt. Itt tanúi lehetünk annak a hihetetlen látványnak, ahogy az óriás denevérek ezrei hagyják el a mangróvákat naplementekor, 18 és 19 óra között. A gyönyörű naplementét a hajóról csodáljuk meg. A napot a legénység által készített finom vacsorával és a hajón töltött éjszakával zárjuk.

Május 14.
Hajnali kelést követően, a 6 órás napfelkeltét a Padar-sziget csúcsáról csodáljuk meg, mely közvetlenül a három öböl híres látványához vezet. Ezután tovább utazunk egyenesen Loh Liangba, a Ranger állomásra a Komodo szigetére. Elhagyva számos kis szigetet, körülbelül 2 és fél óra alatt érjük el a Komodo-szigeti mólót. A bejelentkezés után kisebb túrára indulunk, hogy megnézzük az óriási komodoi sárkányokat és más vadon élő állatokat, mint például a timori szarvasokat, vaddisznókat, vadcsirkéket és különféle trópusi madarak fajait. A túra során egy helyi őr fog vezetni minket.

Ezután visszatérünk a hajóra, és a rózsaszín homokos strandra (Pink Beach) megyünk, ahol sznorkelezésre, úszásra és pihenésre van lehetőség. Valóban látványos, csakúgy, mint az érintetlen, színes halakban hemzsegő korallzátony. Ez az egyik legjobb sznorkelezési hely.
A nap vége fele visszaindulnak Labuan Bajoba, hogy elérjük a 17.20-kor induló járatunkat Balira.
Érkezést követően transzfer a szállodába.
Szálloda: Anvaya Hotel*****, Kuta
A hajón teljes ellátás biztosított.

Május 15.
Pihenés a tengerparton.

Május 16.
Kelet-Bali program:
Reggeli után elindulunk Tukad Capung érintésével a Taman Ujung vízi palotához és a nem messze tőle található Tirta Gangga királyi fürdőhöz. A tengerpart felé pedig megállunk a Goa lawah-denevér templomnál és megismerhetjük a só készítést. Késő este érkezés a szállodába.

Május 17.
Észak- Bali program:
A csodás Észak-Bali kirándulás alkalmával megnézzük Bedugul faluban a híres Pura Ulun Danu Bratan úszótemplomot, a helyi zöldség, gyümölcs, virágpiacot, majd a Tanah Lot templomhoz látogatunk a program során. Késő este érkezés a tengerpartra.

Május 18.
Pihenés, majd késő este transzfer a repülőtérre

Részvételi díj: 1.790.000 ft/fő

Részvételi dj tartalmazza:
  • nemzetközi repülőjegy Emirates járattal
  • feladott csomag
  • belső repülőjegyek Jakarta-Yogjakarta-Makassar-Toraja-Bali-Komodo-Bali útvonalon
  • 1 éj Jakarta, 1 éj Yogjakarta, 1 éj Makassar, 3 éj Toraja, 3 éj Balin Ubudban, 1 éj Komodo, 4 éj Bali tengerpart
  • fenti komplett programon légkondicionált autóbusz, tapasztalt sofőrrel
  • fenti komplett program
  • reggeli, kivétel Komodon teljes ellátás
  • angol idegenvezetéssel, magyar csoportkísérővel, Balin magyar nyelvű idegenvezetés
  • összes transzfer
  • összes program ebéddel, kivétel Balin Észak-Bali programon
  • belépőjegyek
  • adók és illetékek
  • magyar csoportkísérővel
  • adók és illetékek

Részvételi díj nem tartalmazza:
  • további fakultatív programok
  • vízumdíj, 35USD/fő
  • 1 ágyas felár
  • borravaló
  • betegség, baleset, poggyász és útlemondási biztosítás
  • Komodo Nemzeti Park belépő