Bali felfedezése komodói sárkány túrával

Program

 

1.nap:   Megérkezés Denpasar repülőterére, transzfer Ubudba a szálláshelyünkre, majd szabad program.

2.nap:   Pihenés, szabad program. Ubud spirituális művészvárosának felfedezése (majomerdő, kézműves piac).

3.nap:   Reggeli a szállodában, majd két program közül választhatunk a napunk eltöltésére.

Az egyik lehetőség, hogy magyar idegenvezetőnk kíséretében részt veszünk Bali legkedveltebb fakultatív programján, egy fél napos rafting túrán az Ayung folyón. A 9 km-es, 2-es erősségű szakaszon a dzsungelben, vízesés alatt csónakázunk át. A programon 4 éves kortól részt lehet venni, tehát kezdőknek is nyugodt szívvel ajánljuk. A túrát gyakorlott vezetők kísérik, teljes felszerelést biztosítva a testi épségünk védelme érdekében. A csónakázás végén zuhanyozási lehetőség van, ahol sampont, tusfürdőt és törölközőt is kapunk. A programot egy büfé jellegű ebéddel zárjuk, majd visszavisznek minket a hotelbe. Délután szabad program.

A másik lehetőség, hogy magyar idegenvezetőnk kíséretében, a közkedvelt, egész napos Közép-Bali kirándulásunk keretében megtekintjük a Tegalalang rizsteraszait, a Batur-vulkánt és a Batur-tavat, majd meglátogatunk egy fűszerkertet, ahol lehetőségünk nyílik megkóstolni a híres cibet macska kávét, a kopi luwak-ot. Megcsodáljuk Gunung Kawi XI. századi sziklatemplomát, és arra is lehetőségünk lesz, hogy betekintést nyerjünk a helyi kézművesek, a híres Balinéz festőművészek, fafaragók, ezüstművesek munkásságába is. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4.nap:   Tovább utazunk Komodo szigetére, Labuan Bajo repülőtérre. Innen eltranszferálnak minket a kikötőbe, ahonnan 1,5 óra hajózással érjük el Rinca szigetét. Ebéd a hajón. Rinca a Komodo Nemzeti Park egyik kis szigete, ahol különböző állatokat figyelhetünk meg: vízi bivalyokat, disznókat, szarvasokat, majmokat, madarakat és a komodói sárkányt. Az angol nyelvű idegenvezetővel teszünk egy túrát, hogy közelebbről is megismerkedhessünk a sziget élővilágával. Elhajózunk Kalong szigetére, a denevérek (repülőkutyák) otthonába. A kis szigetet magrove erdő veszi körül. Délután láthatjuk, ahogy ezer denevér rajzik élelmet keresni. Az egészséges, frissítő vacsorát a hajón szolgálják fel.

5.nap:   Reggeli után elhajózunk a Komodo szigetén található Loh Liang állomásra, ahonnan 1 órás túrára indulunk Bangulungig. A túra során ismerkedünk az élővilággal. Ebédre visszatérünk a hajóra, majd a „rózsaszín partra” indulunk, ahol gyönyörködhetünk a gyönyörű tengeri élővilágban. Miután snorkelingeztünk, visszatérünk Labuan Bajoba, majd transzfer a szállodába.

6.nap:   Reggeli után meglátogatjuk a híres Batu Cermin Barlangot vagy más nevén a Tükör Sziklát (Mirror Rock). Érdekes, ahogy a barlangba behatoló napsugarak játszanak a falakon. Majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Bali szigetére. Denpasar repülőteréről transzfer Sanurba a hotelbe.

7.nap:   Pihenés, szabad program.

8.nap:   Reggeli után elindulunk magyar idegenvezetőnk kíséretében egy egész napos Észak-Bali programra, mely során megtekintjük Tanah Lot sziklatemplomát, Bedugul faluban a híres Pura Ulun Danu úszótemplomot és a helyi zöldség, gyümölcs, virágpiacot. Ellátogatunk a Sekumpul vízeséshez (7 vízesés egyben) és Jatiluwih, az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított rizsteraszhoz.

9.nap:   Pihenés, szabad program.

10.nap: Reggeli után elindulunk magyar idegenvezetőnk kíséretében egy egész napos Kelet-Bali programra. Ezen a kiránduláson lehetőség van snorkelingezni Padang Bai öblében (Blue lagoon öböl) vagy Amedban. Ezt követően ellátogatunk egy tengerparti csoki és szappankészítő manufaktúrába, majd megtekintjük a Taman Ujung vízipalotát, a Tirta Gangga királyi fürdőt és a Goa Lawah – denevér templomot.

11.nap: Pihenés, szabad program.

12.nap: Pihenés, szabad program.

13.nap: Transzfer a repülőtérre a repülőgép menetrendéhez igazodva, hazautazás.

Az ár tartalmazza:

 • 3 éj Ubudban a Pertiwi Bisma I. *** vagy Pertiwi Bisma II. *** szállodában, 2 ágyas standard szobában reggelis ellátással
 • 1 éj hajón a Komodo Nemzeti Parkban teljes ellátással
 • 1 éj Labuan Bajon középkategóriás hotelben reggelis ellátással
 • 7 éj a Prama Sanur **** tengerparti szállodában, 2 ágyas szobában reggelis ellátással
 • leírás szerinti programokat
 • transzfereket
 • Komodoi Sárkány túra során angol nyelvű idegenvezetést, snorkeling felszerelést, snack-et és ásványvizet
 • Észak-, Közép- és Kelet-Bali, valamint a rafting programokon magyar nyelvű idegenvezetést


Az ár nem tartalmazza:

 • repülőjegyeket és reptéri illetékeket*
 • útlemondási, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
 • belépőjegyeket a fakultatív programok során
 • a programban feltüntetett kirándulásokon felül befizethető egyéb fakultatív kirándulásokat
 • Ubudban igény esetén a rafting túra elefánt szafarival kombinálható, ez esetben 23.500 Ft/fő felár fizetendő
 • 1 fő foglalása esetén az egyágyas felárat

 

*Repülőjegyek reptéri illetékkel Bécsből 185.000 Ft/fő-től, Budapesti indulással 230.000 Ft/fő ártól foglalhatók főszezonon kívül.

 

Amennyiben főszezoni időszakban szeretnének utazni, főszezoni felár megfizetése mellett természetesen erre is van lehetőség!

A program alacsonyabb és magasabb kategóriájú hotelekkel is foglalható Ubudban és a tengerparton egyaránt, ilyen jellegű igényével keresse irodánkat!