Utasaink véleménye

"Kedves Zsuzsa!

Ezúton szeretném megköszönni a Hong Kong-Bali utazásunk megszervezését. Éltre szóló élményeket szereztünk a 15 napos pihenés alatt. Néhány mondatban megpróbálom összefoglalni a két hét eseményét.

Repülő járat: Cathy Pacific, London-Hong Kong (kb. 14 óra), hatalmas kétemeletes gép, a földszinten 10 sorral (379 férőhellyel), személyzet kedves szolgálatkész, ellátás jó, a hosszú úton kényelmesen utaztunk annak ellenére, hogy igazából csak ültünk.

Hong Kong (március 9-12)

A Royal View Hotel**** : transzfer oda-vissza kényelmes luxus járművel, kategóriájának megfelelő szálloda, kedves szolgálatkész személyzet, tiszta szoba, reggeli bőséges büfé jellegű, kaució 100 USD, szobacserét kértünk kellemetlen szagok miatt azonnal kicserélték. A szállodának ingyenes busz transzferje van a nem túl közeli metró végállomáshoz (Tsuen Van) kb. 23:30 –ig oda-vissza. Amikor este nem értük el az utolsó buszt taxival mentünk a szállodába két alkalommal 45 és 48 HKUSD-ért, taxióra van, 1 USD=7-8 HKUSD, ez nem volt drága). .Metróval közlekedtünk (Octopus card, 150 HKUSD/kártya, ebből 50 HKUSD a kártya díja, amelyet visszaváltáskor kifizetnek hong-kong-travel.org/Octopus/) A város lenyűgöző és tiszta, de az éjszakai, JADE piacot nem számítva szerintünk nem olcsó. Amennyiben jó idő van ki kell használni és gyorsan fel kell menni a PEAK-ra a gyönyörű kilátásért (Peak Tram Octopus kártyával is lehet fizetni). A belváros is káprázatos, bár a betonrengeteg először elrettentett minket, nem tudtunk jól tájékozódni, majd ezt is megszoktuk. Metróval el lehet jutni minden fontosabb helyre a lehető leghamarabb. Az idő nem volt hozzánk kegyes, hideg volt (kb 12-15 °C). A három napba beszuszakoltunk mindent amit csak lehetett, de ez azért kevés volt sok mindent nem tudtunk megnézni, kipróbálni.

Bali (március 12-22)

Repülő járat: Cathy Pacific, Hong Kong-Bali (kb. 4:50 óra), ez kisebb gép 3x3 sorral, személyzet itt is kedves szolgálatkész, ellátás jó.

Kuta Patra Bali Hotel****: A helyi Panoráma utazási iroda képviselője és Szintai Eszter várt minket a repülő téren (nagyon örültünk nekik J). Az időjárás: kellemes 30 °C-os meleg, magas páratartalommal fűszerezve (kiolvadtunk a Hong Kong-i hideg után). Gyönyörű dús trópusi növényekkel igényesen beültetett kert. Nagyon kedves személyzet (a személyzetből mindenki köszön neked, mint egy faluban ahol mindenki ismer mindenkit, ezt könnyen megszoktuk és viszonoztuk mert mi is hasonló gyökerekkel rendelkezünk J). A szálloda medencéje szuper nagy, pagodákkal, jacuzzival. A szoba tiszta, egyszerűen berendezett, tv, éjjeli szekrény, fésülködő asztal, fürdőszoba káddal, kényelmes ágy, klíma (folyamatosan megy, ha akarod), kis erkély (a földszinten). Reggelink volt a szállodában, de csak nagyon jókat tudok írni róla: bőséges, sok fajta meleg étel (én a bacon, rántotta, kis kolbászok, omlett, paradicsomos babra szavaztam napokig). A felhozatal bőséges volt hideg ételben mind meleg ételben, gyümölcsben fel sem tudom sorolni őket (igaz felvágott egy fajta volt, de ezt kiegészítette a bőséges választék). A személyzet folyamatosan töltötte fel a kiürült tálakat, szóval magyar gyomornak megfelelő telítettséggel távoztunk az étteremből minden reggel.

Az ANALIT utazási iroda által ajándékba adott fakultatív kirándulások a vásárlási lehetőségekkel együtt nagyon jó volt. A Balinéz idegenvezetőtől (Agus, nagyon szórakoztató, vicces ember, sokszor a buszon az ülések közé estem a nevetéstől J) és Esztertől sokat tudtunk meg a Balinéz kultúráról, szokásokról és emberekről. A szintén ajándékba kapott 90 perces masszázst sem érdemes kihagyni nagyon frissítő és kellemes volt. Pénz: 1USD kb. 9100 Rúpia, pénzváltáskor Te légy az utolsó, aki megszámolja pénzt, vigyázz a 100.000.-el és a 10.000.-el hasonlóak, kisebb minimarket-ekben add össze mit vettél (minket több alkalommal be akartak csapni, több dolgot ütöttek be, ha erősködsz visszaadják a különbözetet). Egyik nap béreltünk 10 órára sofőrt kocsival (alkut követően 45 USD-ért) Ketut nevezetű urat fogadtuk fel (itthon sms-eseztem le vele a fuvart). Ő elvitt minket azokra a helyekre ahova az ajándék fakultatív kirándulásokkal nem tudtunk elmenni (Candi Dasa, Tana Lot, Celuk falu, egy gyönyörű templom éppen belecsöppentünk egy drága szertartásba). Nagyon megkedveltük, pontos, szerény tisztességes ember volt, a kocsija makulátlanul tiszta, a forgalmi dugó miatt 12:30 vettük igénybe, de nem számolt fel többletköltséget. A segítségét és a munkáját ezt komolyabb borravalóval köszöntük meg. Később ajánlottuk más magyar családnak is és Ők is elégedettek voltak Vele (Ketut elérhetősége megvan).

Az óceán Kután erősen hullámzik, igazából szörfösöknek való, sétáltunk a parton megáztattuk a lábunkat és a fürdőzési vágyainkat kiéltük a szálloda gyönyörű medencéjében. Néhányszor megáztunk, egy csepp két csepp majd mintha dézsából öntötték volna az esőt. Így még nem áztunk el soha, végül is jót nevettünk egymáson a feleségemmel fényképeket készítettünk az utódoknak erről. Sok élmény ért minket, rengeteg képet készítettünk és ebbe a kis ízelítőbe nem is nagyon fér bele sok minden. Említésként csak néhány dolgot: voltunk elefánt túrán, raftingoltunk a dzsungelben vízesések mellett (ami nem kis teljesítmény az úszni nem tudó feleségemtől), sokat nézelődtünk, alkudoztunk egy megtetszett ruhára, gyöngy nyakláncra, vacsoráztunk óceán parti étteremben, ahol sokat táncoltunk (ez meg részemről volt nagy dolog). Szóval éveztük minden percét a pihenésünknek és ezt kívánjuk minden ide érkező honfitársunknak..

Rengeteget mentünk talán kevesebbet pihentünk a medencénknél, de nem bántuk meg, azt hiszem van még mit látni a szigetből és remélem, hogy egyszer visszajövünk még ide.

Végezetül, de nem utolsó sorban köszönetet mondunk Szintai Zsuzsának az Analit utazási iroda vezetőjének az utazás megszervezéséért, Szintai Eszternek a kinti utazás szervezőnek a munkájáért és a barátságáért, és Agusnak a kiváló élvezetes, sok információt adó idegenvezetésért.

Török Nándorné, Török Nándor Debrecen

 

"A nászutunkat töltöttük Balin 2010 december első felében, 14+2 napot. 

Minden szempontból nagyon elégedettek vagyunk az uttal.

Az esős évszaktól nem kell megijedni, nagy zuhik vannak majdnem minden nap, de pár perc alatt mindíg eláll. 

Kb 30-35 fok van nappal és éjjel is, ugyhogy a meleg garantált. Ne vigyen senki magával ruhákat, mert ugyis a kinti piacon fog az első nap bevásárolni extra vékony ingeket / short-okat. 

Az Istenek szigete (Bali) fantasztikusan gyönyörú hely nagyon kedves és barátságos helyi lakosokkal. 

Egészen elképesztő, de anyira áthatja a helyi lakosokat a vallás, hogy minden házban építenek magunknak saját templomot, igy kellett pár nap, míg hozzászoktunk, hogy ne álljuink meg minden utcasarkon fotókat készíteni eme műremekekről... :-) 

A szálloda (Aston Bali) a turisták által felkapott Nusa Dua területen helyezkedik el, és szerintem ár érték arányban rendkívül kedvező a többi hotelhez képest. A reggeli nagyon bőséges választékú és a személyzet nagyon barátságos. 

Azok a magyarok, akikkel kinnt találkoztunk, egy másik irodán keresztül érkeztek, és jóval drágább áron voltak kinnt egy szerintünk sokkal kevésbé szerencsés területen fekvő hotelben. 

Minden földi jó ott van a mi hotelünk közelében: Gyönyörú kert, medence, tengerpart buja növényekkel, vizi sportok, remek éttermek és masszázs-szalonok egész sora. 

Minden második nap kipróbáltunk egyet, mert a balinéz masszázs kihagyhatatlan, de sokkal érdemesebb a főutcán levő helykre menni, mint a tengerpartra, mert sokkal szinvonalasabb, valamint fele annyiba se kerül. Az éttermek színvonala Nusa Dua-n, illetve a Bali Collection-ben is nagyon jó, de nem olyan olcsó, mint ahogy azt hallottuk másoktól (kb 20 EUR egy vacsora 2 személyre). 

Rengeteg kirándulásra befizettünk, ezek közül 5 benne volt az eredeti csomagban. 

Mivel alig volt kinnt magyar, saját sofőrünk és saját idegenvezetönk volt, így gyakorlatilag a programot mi szabadon alakítottuk. Pl. Elmentünk egy dzsungel-szafarira is, ami nem is volt a program eredeti része. 

Amire feltétlenül érdemes még kinnt plusszban befizetni, az szerintem a delfin-simogatás, elefánt túra, sea-walk és a safari. A teknősöket még szívesen megnéztük volna, de akkor már tényleg alig maradt volna idő pihenésre. 

A kinti idegenvezető (Agus) remekül beszél magyarul, és láthatóan nagyon élvezi is, ha gyakorolhatja a nyelvünket. Eszter pedig hazaérkezésünk után kezdte a munkát, mint az Analit Utazási iroda idegenvezetője. 

Egyébként pedig angolul mindenki beszélt, akivel kapcsolatba kerültünk, még az útszéli árusok is. 

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom Balit, remek célpont téli üdülésre. 

Pár fotót is mellékeltem. 

Anita & Zoli Budapestről, 2010. december 


"Szerencsés út után 3.nap vagyunk ebben a gyönyörűséges hotelben, meseszép! Ismerkedünk Kutával, az árusokkal:) Megyünk búvárkodni. Remek minden. Köszönjük Rita" The Patra Bali Hotel, Bali 2011. szeptember

"Kedves Zsuzsa és Györgyi!

Szerencsésen hazaértünk múlthéten Baliról. A sok teendő miatt nem hívtalak benneteket, most viszont tudok egy pár sort írni. A repülőtérre August jött értünk, magyar szavakat hallva igazán kedves fogadtatásban részesültünk.

Patra Bali nagyon gyönyörű, szépséges a kertje, a medencék csodálatosak. Az 501-es szobával is tökéletesen meg voltunk elégedve, valószínű nem volt felújítva mostanában, de igazán tiszta volt, meg volt benne minden, ami kellett arra a minimális időre, amit ott tartózkodtunk. A reggelit is kifogástalannak találtuk.

A kirándulások nagyon jól teltek, megismerkedtünk vagy 7 kinti magyar párral - csak mi nem voltunk nászúton :) -

Az idegenvezető pedig annyira feldobott minden együtt töltött időt, helybéliként nagyon hitelesen el tudta mondani a balinéz emberek életét, szokásait, így alaposan megismertük ezt a kultúrát. Remekül beszél magyarul, szerintünk egy kisebb fajta zseni lehet.

Az egyik nap elmentünk Nusa - Duá-ra búvárkodni, és megnéztük a szállodákat, köztük az Aston Bali-t is. Kétség nem fér hozzá, bár be nem mentünk, hogy jó lett volna az is, illetve a Grand Mirage is, de szerintem a legjobb döntés volt Patra, az elhelyezkedése miatt.

Alig volt este, hogy ne sétáltunk volna be a parton Kutába, ahol kiélhettük a vásárlás örömeit, illetve minden este ott vacsoráztunk különböző éttermekben. A Nusa-Duáról is át lehet taxizni, illetve ott is bazársor és éttermek voltak bőven, de a városhoz közelsége miatt is jó választás volt a Patra. A szállodában tetszett az is, hogy nem egy nagy épületben voltuk, hanem különböző villákban, csend volt, és gyönyörűséges kilátás a parkra.

A kinti magyarok kivétel nélkül mind a Nusa-Duán voltak, többen panaszkodtak a partra, hogy csalódás volt nekik, nem fehér a homok stb. Mi ezzel tisztában voltunk, másfele kell menni fehér homokért, de a Patra tengerpartját rendszeresen simítgatták, és bár nem sokat fürödtek ott előttünk, mi is inkább a medencéknél pihentünk, ahonnal a kilátás pazar volt az óceánra. És átmenve a Nusa-Duára, ahol csónakkal mentünk be merülni, valóban nem volt semmivel sem különb az ottani tengerpart a miénktől.

Az egyik magyar pár a Menoá-ban volt (szintén nászúton), ahol nagy csótány volt a szobában, majd kaptak egy új szobát, ahol pár nap múlva a bőröndben volt a nagy csótány, és kaptak egy 3. szobát, az utolsó 4 napra, ahol már nem volt lakó :) Nálunk még csótány sem volt, illetve semmiféle nem kívánatos állatka.

Tudnék még nagyon sokat mesélni, fantasztikusan éreztük magunkat a közös kirándulásokon, a szállodában pihenve is, és az ellátással maximálisan meg voltunk elégedve. A kinti utazási iroda munkatársait is megszerettük, illetve ők is minket, vittünk Augustnak pálinkát, aminek aztán nagy sikere volt :)

Röviden ennyi, egyszóval pedig köszönjük Nektek!

Már gondolkodunk rajta, hogy hova megyünk jövőre, és remélem még találkozunk veletek!

Minden jót, jó munkát kívánunk!

Üdv:Rita, Debrecenből"

The Patra Bali 2011.szeptember.

 

Voltunk korábban több alkalommal delfin show-n, amikor megcsodálhattunk, milyen intelligens és aranyos állatok. A szerencsések még fotózkodhattak is a közelükben. Na, hát ezzel messze össze nem hasonlítható élményben volt részünk Balin.

Egy motoros hajóval elvittek bennünket a nyílt óceánra, ahol kialakított terekben úsztak a delfinek. Bemutatkozott egy vidám oktató, és már mentünk is bele a vízbe. Közös játékos feladatokat végeztünk a delfinünkkel, etettük, simogattuk, ölelgettük közben. Folyamatosan nevettetett bennünket a helyi instruktor, barátságos légkört teremtve. Közben oktatott, magyarázott, érthető angolsággal. Döbbenetes élmény volt a vízben megtapasztalni a delfin gyorsaságát, a „bőrének” a tapintását, az egész lényének a kisugárzását. Azt is jó volt hallani, hogy hetente van szabadságuk, amikor az óceánban elbarangolnak, versenyeznek, és a végén mindig maguktól visszajönnek. Tényleg a természet részének éreztük magunkat.

Sokszor lehet olvasni arról, mekkora élmény delfinekkel úszni. Nem is kérdés, mennyire igaz.

Ha nem Eszter lett volna az idegenvezetőnk, biztos, hogy a 10%-át nem ismerjük meg Balinak. Örök élményekkel tértünk haza!

Köszönettel: Barta B. 2015.10.09.

Szia Zsuzsa!

Megjöttünk tegnap a nagy útról:-) Szeretném Neked megköszönni a sok segítséget és a türelmedet a sok variálás miatt. Nagyon nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos volt minden, a szállások is remekek voltak. Rengetek élménnyel. benyomással lettünk gazdagabbak, melyből sokat Eszternek és Wajannak köszönhettünk, akik nagyon aranyosak, kedvesek és segítőkészek, nagyon jól kijöttünk velük. 

Még egyszer köszönök szépen mindent!

Üdvözlettel:

Nóra Budapestről, 2015.09.11.

 

Szia Zsuzsa!

Sikeresen hazaértünk, még szabin pihenem az időeltolodást. Köszönünk mindent, minden szuper volt. Robi 2015.12.08.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot tőlünk az űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Honnan értesült ajánlatainkról?:
Mekkora összeget szánok rá személyenként? (Ezt azért fontos tudnunk, hogy ennek függvényében tudjuk a legmegfelelőbb ajánlatot küldeni Önnek) *:
Létszám:
Mikor szeretnék utazni és mennyi időre?:
Melyik utazás érdekel?:
Bővebb megjegyzés:
Telefon *:
Email *:
Volt-e az előző utazás alkalmával bármilyen negatív élménye?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!