Komodo

Fedezze fel a lélegzetelállító Komodo-i sárkányokat és a krisztálytiszta tenger állatvilágát!


 A Komodó Nemzeti Parkot 1980-ban alapították, 1991-ben lett a világörökség része, 2009-ben felterjesztették a világ hét új természeti csodája közé. Ha a Nemzeti Parkban barangolunk, megfigyelhetünk rengeteg ragadozó állatot, ilyenek például a varánuszok vagy a timor szarvasok.
Ma a Földön élő legnagyobb gyík a komodói varánusz, vagy komodói sárkány kb. félmillió évvel ezelőtt jelent meg. Mára már csak 5-7000 példány található belőle Komodo, Rinca és a környező szigeteken, valamint Indonézia legnyugatibb szigetén a Flores szigeten.


Minden kalandvágyó, bátor és állatbarát turistának ajánlanám, hogy életük során egyszer ide érdemes betérni és felfedezni csodálatos környezetét.
Bali utazás alkalmával feltétlenül meg kell csodálni e lenyűgőző és egyben félelmetes hüllők testközeli jelenségét!

Baliról egy rövid repülőútra található a Komodo Nemzeti Park, ahova csak szervezetten, helyi túravezető kíséretében utazhat.

 

Program:

1 nap:

Érkezés Labuan Bajo reptérre, ahonnan transzfer a kikötőbe, kb. 1,5 órás hajózással érjük el Rinca szigetét. Ebéd a hajón. Rinca a Komodo Nemzeti Park egyik kis szigete, ahol különböző állatokat figyelhetünk meg: vízi bivalyok, disznókat, szarvasokat, majmokat, madarakat és a komodói sárkányt. Az idegenvezetővel teszünk egy túrát, hogy közelebbről is megismerkedhessünk a sziget élővilágával. Elhajózunk Kalong szigetére, a kis szigetet mangrove erdő veszi körül, ez a denevérek (repülőkutyák) otthona. Délután láthatjuk ahogy ezer denevér kirajzik élelmet keresni. Az egészséges, frissítő vacsorát a hajón szolgálják fel.

2 nap:

Reggeli után elhajózunk a Komodo szigetén található Loh Liang állomásra, ahonnan egyórás túrára indulunk, Bangulungig., túránk során is ismerkedünk az élővilággal. ebédre visszatérünk a hajóra, majd a „rózsaszín partra” indulunk, ahol gyönyörködhetünk a gyönyörű tengeri élővilágban. Miután snorkelingeztünk, visszatérünk Labuan Bajoba, majd transzfer a szállodába.

3 nap:

Reggeli után meglátogatjuk a híres Batu Cermin Barlangot, vagy más néven Tükör Sziklát (Mirror Rock). Érdekes, ahogy a barlangba behatoló napsugarak játszanak a falakon. Majd transzfer a reptérre.


Részvételi díj: 140.900 Ft/fő (minimum 2 fő)

 

Az ár tartalmazza:

 • transzferek Labuan Bajon
 • angolul beszélő idegenvezető és szakács
 • túravezetők
 • vízi transzfer
 • adók
 • szállás a hajón Komodo Nemzeti Parkban
 • hotel Labuan Bajon
 • programban megjelölt étkezések
 • a kirándulások  alatt snack és ásványvíz
 • snorkeling felszerelés

 

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőjegy Bali-Komodo-Bali útvonalon
 • személyes kiadások (pl.: fényképezési díjak)

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot tőlünk az űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Honnan értesült ajánlatainkról?:
Mekkora összeget szánok rá személyenként? (Ezt azért fontos tudnunk, hogy ennek függvényében tudjuk a legmegfelelőbb ajánlatot küldeni Önnek) *:
Létszám:
Mikor szeretnék utazni és mennyi időre?:
Melyik utazás érdekel?:
Bővebb megjegyzés:
Telefon *:
Email *:
Volt-e az előző utazás alkalmával bármilyen negatív élménye?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!