Indonéz körutazás 12nap

Fedezze fel velünk Indonézia szigetvilágát, garantált indulási időpontokban!


JAWA – BORNEO – BALI / 12 nap– 11 éjszaka

Indulás: Jakarta

Program vége: Bali

Program:

1.nap: Érkezés Jakartaba (-)

2.nap: Jakarta – Pangkalan Bun – Tanjung Puting (R,E,V)

3.nap: Tanjung Puting felfedezése (R,E,V)

4.nap: Tanjung Puting – Pangkalan Bun – Semarang – Yogyakarta (R)

4.nap: Városnézés – Prambanan – Ramayana Tánc előadás vacsorával  (R,V)

6.nap: Yogyakarta – Bromo vonattal (R)

7.nap: Bromo – Surabaya – Bali repülővel (R)

8.nap: Bali – szabadprogram (R)

Day 9: Uluwatu Tour & Kecak Tánc (R)

10.nap: Bali felfedezése, Ubud-i kirándulás (R)

11.nap: Bali – szabadprogram (R)

12.nap: Baliról indulás haza(R)

Indulási időpontok:

1. 2017. szeptember 9 – 20.

2. 2017. szeptember 30 – október 11.

3. 2017. október 21 – november 01.

4. 2017. november 11 – 22.

 

Bővebb információ Jáváról:

"A Szumátrától délkeletre és Borneótól délre fekvő Jáva méretét tekintve nem a legnagyobb, de mindenképpen Indonézia fő szigete. Tökéletes választás mindazok számára, akik rajonganak a művészetekért, a kultúráért és a gasztronómiáért. 
A legtöbb aktív vulkán Indonéziában található, és bármerre is utazol, a közeledben biztosan lesz legalább egy fortyogó tűzhányó. Jáva szigetén kár lenne kihagynod a fenséges Bromót, hogy a pereméről csodálhasd meg a naplementét. A Bromo Tengger Semeru Nemzeti Parkhoz tartozó 2329 méter magas vulkán Kelet-Jáva egyik legnépszerűbb természeti látványossága, ahová a közeli hegyi faluból (Cemoro Lawang) nagyjából 45 perc alatt juthatsz el. Egy dzsiptúra keretében a 2770 méteres Penanjakan-hegyhez is ellátogathatsz, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az ikonikus vulkánokra és a Sea of Sandnek nevezett sivatagos vidékre.

Jakarta a legnagyobb település a szigeten, ultramodern bevásárlóközpontokkal, éjszakai klubokkal, izgalmas piacokkal és múzeumokkal, ám a „Jáva Párizsaként” ismert Bandung is megér egy látogatást. Ráadásul a hatalmas metropolisz a lehető legalkalmasabb kiindulópont a teaültetvényekkel és vulkánokkal tarkított vidék felfedezésére.

A fővárostól mintegy 297 kilométerre, keletre fekvő Cirebon nem egy tipikus látnivaló a szigeten, de ez a hely hamisítatlan jávai atmoszférát áraszt, gazdag kultúrával, rengeteg régi épülettel és hagyományos ételekkel. Történelmi épületekben sincs hiány: Kasepuhan a sziget legrégebbi palotája, a Kanoman-palota ma Raja Muhammad Emiruddin szultán lakóhelye, és a holland megszállás idején épült műemlékekre is érdemes időt szánnod. A helyi piac forgatagát az első pillanattól élvezni fogod, a legfrissebb tengeri fogások egyenesen a kikötőből érkeznek, és azt is megnézheted, hogy az árusok milyen gyorsan tudnak csilipaprikát aprítani.

Yogyakarta és Semarang a szigetre érkezők kedvelt célpontjai, mindkét város szorosan kapcsolódik a kulturális és a történelmi nevezetességekhez. Közép-Jáva ugyanakkor egy másik érdekes helyszínnel is büszkélkedhet, ami a Gunung Slamet lejtőin, kb. 640 méter tengerszint feletti magasságban található. Baturraden láttán biztos, hogy elakad a lélegzeted, a festői üdülőhely gyönyörű kertekkel, meleg vizű forrásokkal és tavacskákkal van körülvéve. Itt minden csupa zöld, a buja vízesésekkel, folyókkal és hatalmas sziklatömbökkel tarkított táj kellemes kikapcsolódást, kirándulási lehetőséget kínál.

Jáva lakói szeretik az ételeiket, és ha szeretnéd megismerni a konyhájukat, a nasi campur éttermekben rengeteg ízletes fogás (tempeh, gado-gado, bubur sumsum stb.) közül válogathatsz.

Borobudur Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb buddhista szentélye, a Sivának szentelt Prambanani, Indonézia legszebb hindu templom együttese. Mindkettő csodálatos és kihagyhatatlan látnivaló Jáva szigetén. 

A strandokat előszeretettel emlegetik Jáva szigetének legrejtettebb kincsei között, talán nem véletlenül. Ha fürdésre és úszásra alkalmas helyeket keresel, Karimunjawa sok apró szigetével, fehér homokos strandjaival és különleges élővilágával a legjobb választás számodra. Pangandarant és Batu Karast az erős hullámok teszik igazi szörfparadicsommá, míg a Yogayakarta közelében lévő Parangtritis a természeti szépsége miatt különleges. És itt még nincs vége a káprázatnak, Tanjung Lesung érintetlen félszigete lenyűgözően tiszta vizének, álomszép strandjainak és négycsillagos szállodáinak köszönhetően minden látogatónak idilli üdülésélményt nyújt. "

Forrás: http://www.life.hu/lifeutazas/20151110-utazas-java-szigetere-indoneziaba-mit-erdemes-megnezni-csinalni.html

Bővebb Információ Borneoról:

"Kevesen tudják, hogy Borneó a világ harmadik legnagyobb szigete, s itt található az egyik legnagyobb összefüggő esőerdő is a Földön. A partok mentén gyönyörű érintetlen strandok sorakoznak, a partközeli szigeteken pedig változatos víz alatti élővilág kápráztatja el az utazókat.

A part menti területeket a Crocker hegyvonulat választja el a szárazföld belső területeitől, a hatalmas dzsungelektől. A hegyvonulat legmagasabb pontja, egész Délkelet-Ázsia legmagasabb hegye, a 4093 méter magas Mount Kinabalu, a túrázók kedvelt célpontja.

Mikor utazzunk?

Borneó északkeleti részében a trópusi éghajlat kellemesebb változata várja az utazókat, 22 és 30 Celsius fok közötti átlaghőmérséklettel. A relatív páratartalom igen magas, de a partközeli területeken ezt elviselhetővé teszik a rendszeres hűsítő szelek.

Az északkeleti monszun novembertől áprilisig tart, és ilyenkor a szokásosnál hevesebb esőzések és erősebb szél éri a keleti partszakaszokat. A délnyugati monszun főleg a nyugaton lévő területeket érinti, és májustól októberig tart. Az esőzések igen hevesek, de rövid ideig tartanak, s utánuk rendszerint gyönyörű napsütés és tiszta kék ég következik.

Mit lehet itt csinálni?

A sziget igazi vonzerejét a természeti látnivalók jelentik, mindenekelőtt a dzsungel. Ezek közül ki kell emelni a fővárossal szemközt lévő, néhány szigetből álló Tunku Abdul Rahman Tengeri Nemzeti Parkot, ahová egy rövid 20 perces hajóúttal el lehet jutni. A vízi élővilágon kívül a szigeteken tett séták alkalmával számunkra ismeretlen, egzotikus állatokkal, hatalmas gyíkokkal, óriáshernyókkal, kígyókkal, majmokkal találkozhatunk. 

Felejthetetlen élményt jelent egy délutáni hajós dzsungeltúra is a Klias folyón, ahol megnézhetjük az egyedül errefelé őshonos, úgynevezett hosszú orrú majmokat.

A túráról rendszerint már sötétben térnek vissza a hajók, s ha szerencsések vagyunk, ilyenkor megláthatjuk a folyó legveszedelmesebb ragadozóját, a világító szemükről felismerhető krokodilt.

Borneón járva mindenképpen keressük fel a helyiek körében nagy tiszteletnek örvendő orángutáno nevelésével foglalkozó rezervátumok egyikét, ahol a dzsungelben talált sérült vagy elhagyott orángutánbébiket készítik fel a vadonba való visszatérésre. Az egyik ilyen központ a Shangri La Rasa Ria intézet, ahol a 2-4 éves pici orángutánokkal foglalkoznak gondozóik. Borneó talán legnagyobb természeti látnivalója a Mount Kinabalu hatalmas gránittömbje, ahová mindenféle előzetes hegymászó-tapasztalat nélkül bárki felkapaszkodhat, feltéve, ha jó erőben van. A 4093 méter magas hegyre két nap alatt juthatunk fel, úgyhogy közben egy hegyi menedékházban alszunk meg. Aki vállalkozik a túrára, nem árt, ha érkezéskor a fővárosban foglal magának időpontot, ugyanis egyszerre csak korlátozott számú túrázó lehet a hegyen. Ha nekivágunk a hegynek, ne felejtsünk el meleg holmit vinni magunkkal, mivel a csúcson akár mínusz fokok is előfordulhatnak. A csúcstámadásra rendszerint a kora hajnali órákban kell elindulni, hogy a naplementét a csúcsról élvezhessük végig.

Aki pedig nem szeretne hegyet mászni, ajánljuk a Kinabalu Nemzeti Park felkeresését, ahol szakavatott kísérőkkel járhatjuk be a dzsungel nagy részét, és olyan ritka növényfajokat láthatunk, mint a kancsós virág, vagy különös szerencsével szemtanúja lehetünk a világ legnagyobb virága, a legendás rafflesia teljesen véletlenszerű virágzásának."

Forrás: http://www.origo.hu/utazas/20110517-a-vulkanturatol-a-luxuspihenesig-az-ismeretlen-borneo.html

 

JAWA – KOMODO NEMZETI PARK – BALI / 12 nap – 11 éjszaka

Indulás: Yogyakarta

Program vége: Bali

Program:

1.nap: Érkezés Yogyakartaba (-)

2.nap:  City Tour – Borobudur – Prambanan – Ramayana Táncműsor vacsorával (R,V)

3.nap:  Yogyakarta – Bromo (R)

4.nap: Bromo – Surabaya – Bali repülővel (R)

5.nap: Bali – szabadprogram (R)

6.nap Bali – Labuan Bajo – Rinca Island (R,E,V)

7.nap: Rinca Island – Komodo sziget– Pink Beach – Labuan Bajo (R,E)

8.nap: Labuan Bajo – Bali repülővel (R)

Day 9: Uluwatu Tour & Kecak tánc

10.nap: Bali felfedezése, Ubud-i kirándulás (R)

11.nap: Bali – szabadprogram (R)

12.nap: hazautazás Baliról (R)

Indulási időpontok:

1. 2017. szeptember 16 - 27.

2. 2017. október 07 – 18.

3. 2017. október 26 – november 08.

4. 2017. november 18 – 29.

 

 

Bővebb információ komodoról:

"Él egy faj Indonézia szigetvilágában, melyről azt gondolnánk, hogy egy véletlen csoda folytán az előző korból maradt ránk. Ez a faj nem más, mint a Föld leghatalmasabb gyíkszabású hüllője; a komodói óriás varánusz (Varanus komodoensis).

Hol van: Kelet Nusa Tenggara (Bálitól keletre), Sumbawa és Flores között.

Érdekességek:

Komodoi sárkánygyík mindenféle méretben, a legváratlanabb helyeken; a világ egyik legjobb szabadtüdős merülési helyszíne. 
A Komodó Nemzeti Parkot 1980-ban alapították, 1991-ben lett a világörökség része, 2009-ben felterjesztették a világ hét új természeti csodája közé.

Mit lehet csinálni?

Remek túrázási lehetőség kínálkozik a sziget legnagyobb hegyére, a Gunung Ara-ra, gyíknézéssel együtt. Legjobb szabadtüdős merülése az loh-liangi öböl keleti csücskénél található Pantai Merah partszakaszon van. Alig pár méterre a homokos parttól burjánzó korallerdők lepik a tengerfenéket, kicsit beljebb pedig elképesztő méretű haltömeg úszkál. A partközelben lebzselő másfél méteres Napóleon hal sem számít ritkaságnak. Uszony és búvárszemüveg a parkőröktől bérelhető pár dollárért.

Vállalkozó kedvűek elsétálhatnak a parti fövényen a kb. 30 percre fekvő Komodo faluba is. Mivel a parton nem szoktak a gyíkok támadni, ezért az ilyen fajtakezdeményezéseket a parkőrök sem veszik olyan szigorúan.

Pink Beach

Komodo egyik partszakaszán a homok rózsaszínű, a világon összesen hét ilyen part található. "

Forrás:http://www.indomania.hu/komodo.html
http://eljukazalmainkat.blogspot.hu/2011/09/komodo-nemzeti-park-es-flores-szigete.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/Komodo_(sziget)

 

JAWA – SOUTH SULAWESI (TANA TORAJA) – BALI / 12 nap – 11 éjszaka

Indulás: Yogyakarta

Program vége: Bali

Program:

1.nap: Yogyakarta (-)

2.nap: Yogyakarta városnézés – Borobudur – Prambanan – Ramayana tánc előadás (R,V))

3.nap: Yogyakarta – Bromo (R)

4.nap: Bromo – Surabaya – Makassar / Ujung Pandang repülővel (R)

5.nap: Makassar – Tana Toraja (R)

6.nap: Explorer Tana Toraja (R)

7.nap: Tana Toraja könnyű túrázás (R)

8.nap: Toraja – Makassar – Bali repülővel (R)

9.nap: Uluwatu & Kecak tánc (R)

10.nap: Bali felfedezése, Ubud-i kirándulás (R)

11.nap: Bali, szabadprogram

12.nap: Indulás haza Baliról (R)

Indulási időpontok:

1. 2017. szeptember 09 – 20.

2. 2017. szeptember 30 – október 11.

3. 2017. október 21 - november 01.

4. 2017. november 11 – 22.

 

Bővebb információ sulawesiről:

"Sulawesi, vagy régebbi nevén Celebesz, Indonézia harmadik legnagyobb szigete. Valamivel több, mint kétszer akkora területű, mint Magyarország. A sziget jellegzetes alakja furcsa "K" betűre emlékeztet, Kalimantantól keletre helyezkedik el, és átszeli az Egyenlítő. Sulawesi területe hegyvidékes, legmagasabb pontja a Gunung Rantemario (3440 méter). Tájai látványosak, ráadásul nagyszerű nemzeti parkok, barátságos népek és érdekes szokások találhatók a szigeten -- szóval érdemes ellátogatni és körülnézni.

A sziget legnagyobb népcsoportjai a "K" betű délnyugati szárát benépesítő muszlim bugisok és makasszáriak, ill. az északkeleti száron élő keresztény minahasanok. A makasszáriak és a bugisok kultúrája hasonló, mindkettő tengerjáró nép 

A szokatlan és véres temetési szertatásairól messze földön híres torajak Sulawesi hegyvidéki részén, Rantepao környékén élnek, közel a sziget középső részéhez. Tana Toraja, azaz torajaföld a természeti látnivalók mellett szép számban kínál hagyományos falvakat is, ahol a toraja építészet egyedülálló alkotásait, a hajókra emlékeztető un. tongkonan házakat lehet megcsodálni.

Érdemes ellátogatnia a Morowali természetvédelmi területre (Közép-Sulawesi), ahol a leírások szerint a mai napig él vagy 5.000 vadászó és gyűjtögető életmódot folytató wana. Érdekesek még a bajok, azaz tengeri cigányok. Azt tartják róluk az indonézek, hogy csak akkor jönnek ki a partra, ha kereskednek, vagy ha ápolni kell őket. Egyébként 3-4 generációs családokban róják a tengereket hajóikon.

Hol van: Kalimantan és a Maluku szigetcsoport között.

Érdekességek: 

népcsoportok; nagyon ütős és helyenként ritkán lakott vidékek: pl. Közép-Sulawesi a tengerparti részektől eltekintve nagyon gyéren lakott terület, a távolsági buszok helyenként órákon át lakatlan vidéket szelnek át a buja trópusi dzsungelben; Danau Poso: egy fél Balaton nagyságú álomszerű tó Közép-Sulawesin.

Kiváló búvárkodási lehetőségek a Bunaken szigetet körül vevő korallzátony mentén (a sziget a Bunaken Nemzeti Park része, kiváló infrastruktúrával, tehát nem kell saját búvárfelszerelést hozni, minden bérelhető a helyszínen); és talán az egyik legfinomabb falat Sulawesin: a Tomini öbölben található Togean szigetcsoport, ahol a hófehér homokkal borított lakatlan és ritkán látogatott öblökben úgy érzi magát az ember, mintha David Attenborough-val szállt volna partra legújabb természetfilmjének forgatásán.

Mikor utazzunk?

Pl. március, azaz az esős évszak végét követően, mert olyankor a vegetáció a legcsodásabb. Fontos tudni: a sziget ugyna az egyenlítői övezet kellős közepén van, a belső felvidéki területeken éjszaka akár 5 fokra is lehűlhet a levegő. Kell a bőröndbe pulcsit tenni.

Fő látnivalók:

 • Toraja-föld (Tana Toraja)
 • a Pulau Bunaken korallvölgyei (Bunaken nemzeti tengeri park)
 • Bitung - Lembeh-szoros - ugyancsak búvárkodás
 • Togian-szigetek
 • Tomohonból kiindulva kirándulás a nyers felföldekre
 • különleges állatokat (pl. tarsierek) nézni a Tangkoko nemzeti parkban
 • Manado, startpont búvárkodásokhoz, de érdekes a népi kultúra vonatkozásában is
 • a megalitek"

 

Részvételi díjak:

Jawa – Borneo – Bali 738.900 Ft/fő

Jawa – Komodo Nemzeti Park – Bali 819.900 Ft/fő

Jawa – South Sulawesi (TORAJA) - Bali 749.900 Ft/fő

min. 2 fő esetén, 2 ágyas elhelyezéssel.

Részvételi díj tartalmazza:

 • 11 éj szállás standard szobában
 • Standard hajó Tanjung Puting és Komodo Nemzeti Park között
 • Étkezések a program szerint (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • Ásványvíz, tea és kávéfogyasztás a hajón
 • Kísérő személyzet (vadőr) a Tanjung Puting and Komodo Nemzeti Park programjai során
 • Belépőjegyek, borravaló és parkoló díjak
 • Fenti komplett program, városnézések, a leírtak szerint angol idegenvezetéssel
 • Helyi adók és illetékek

 Réászvételi díj nem tartalmazza:

 • Nemzetközi repülőjegy
 • Belső repülőjegyek:

Jakarta – Pangkalan Bun kb.USD 94/fő/út

Ticket Pangkalan Bun – Semarang kb.USD 78/fő/út

Ticket Surabaya – Bun kb.USD 78/fő/út

Ticket Surabaya – Bali kb.USD 58/fő/út

Bali – Labuan Bajo kb.USD 145/fő/út

Surabaya – Ujung Pandang kb.USD 78/fő/út

Ujung Pandang – Denpasar, Bali kb.USD 115/fő/út

 • Plusz feladható súly a belső járatokon, amennyiben meghaladja a megendegett 20 kg-ot
 • Reptéri és szállodai hordár borravalója
 • Személyes kiadások
 • Helyi idegenvezető és sofőr borravalója
 • Késői kijelentkezés menetrendtől függően (12.00 óra a normál kijelentkezés időpontja)

 


Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot tőlünk az űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Honnan értesült ajánlatainkról?:
Mekkora összeget szánok rá személyenként? (Ezt azért fontos tudnunk, hogy ennek függvényében tudjuk a legmegfelelőbb ajánlatot küldeni Önnek) *:
Létszám:
Mikor szeretnék utazni és mennyi időre?:
Melyik utazás érdekel?:
Bővebb megjegyzés:
Telefon *:
Email *:
Volt-e az előző utazás alkalmával bármilyen negatív élménye?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!