Gili és Lombok

Gili szigetek Lombok és Bali között találhatók, gyorshajóval napi járatokkal könnyen elérhető. Gilin kristálytiszta tenger, homokos partszakasz, kellemes szállodák találhatók, Gili Trawangan max.2 óra alatt gyalog körbesétálható!

 

AKCIÓ repülőjeggyel és illetékkel együtt:

augusztus 14 - 28.-ig - 729.900 Ft/fő

október 18 - november 01. - 569.900 Ft/fő

7 éj Prama Sanur Beach + 5 éj Villa Ombak Hotel Gili 385.900 Ft/fő repülőjegy nélkül

Részvételi díj tartalmazza:

 • szállodai elhelyezés
 • reggeli
 • transzferek
 • Balin magyar idegenvezetés
 • Balin 2 egésznapos és egy félnapos AJÁNDÉK szigettúra
 • ajándék masszázs
 • gyorshajó Gilire és vissza

Részvételi díj nem tartalmazza:

 • repülőjegy
 • repülőtéri illeték
 • főszezoni felár júl.15-aug.31. között 10.800 Ft/fő/éj
 • betegség., baleset-, poggyászbiztosítás

Gili Air: Bár ez a sziget van legközelebb Lombok-hoz, mégis fejlesztés szempontjából a legelmaradottabb a három Gili-sziget közül. Bár ez nem fog sokáig tartani, mert egyre inkább látogatottabb sziget Lombok közelsége miatt. Gili Air 2 és fél óra alatt átjárható gyalog. Itt az élet lassú és nyugodt, azoknak ajánljuk aki olyan egzotikus nyaralás iránt érdeklődik, ahol a világ zajától ténylegesen elzártan töltheti el ezt a felejthetetlen pár napot Bali utazás során, Bali nászúttal kombinálva. A szigeten 1 ATM található, a sziget keleti részén. Bár a legtöbb hitelkártyát elfogadják a szigeten, nem kell sok készpénzt váltani mikor átutazik Lombokról vagy Baliról. Az áramkimaradások miatt viszont előfordulhat, hogy leáll a rendszer, így meg kell hosszabbítani a kinntartózkodást, amíg helyreáll a hitelkártya elfogadó rendszer:)!

Bungallós elhelyezéssel kínál a sziget szállásokat a part mentén, kényelmes, felszerelt bungallókban. Gili Air-en nincs nagy éjszakai élet, de főszezonban azért megesik egy-egy party a strandon. Éttermek, bárok megtalálhatók a szigeten.

Gili Meno: Csupán 1 km-re található Gili Trawangantól ez a legszebb strandokkal ékesített kis sziget, melyet Robinson Crusoe fedezett fel a középső ékszerdobozt. Mindössze 2 km hosszú és 1 km széles szigetet a főúton 2 óra alatt bejárhatunk, de ha időnk engedi a parton gyalogosan csodálhatjuk az érintetlen természetet. A sziget nagyon népszerű az egzotikus nászút után érdeklődő párok között, hisz ez a legeldugottabb, legnyugodtabb sziget a három közül.  Étkezésre helyi éttermek, kifőzdék, parti halsütők állnak rendelkezésre, pihenésre függőágyakban, kikapcsolódnia  helyiek legkedveltebb sporttevékenységében a sakkban lehet.

Búvárkodnak és snorkelingezőknek tökéletes helyszín, ahol szabadon élő teknőscsaládokat és óriás angolnákat csodálhatnak az ide látogatók. Gili Trawanganról 15 perc az utazás, Gili Air-ről 20 perc az út, napi 2 járat közlekedik mindkét szigetről. Gili Menon nincsenek luxus hotelek. Itt alacsonyabb kategóriájú szobák vagy ami a legkedveltebb szálláshely a szigeten, a bungallók. Nádfedeles bungallók trópusi kerttel a sziget északi részén találhatók. Gili Meno-n nincs túl sok látnivaló, a falu központjában található Madárpark az egyetlen turista hely. Gili Meno tökéletes egzotikus utazás vagy nászút ötlet Bali nyaralás kombinációval, ha Ön arra vágyik, hogy egy könyvvel a kezében hallgassa az óceán hullámzását!

Gili Trawangan: A legnagyobb sziget a három közül, ide látogat a legtöbb turista. Lombokról és Baliról rendszeresen járnak kompok, gyorshajók. Lombok kb.30 perc utazás. Bali északi kikötőjéből induló gyorshajókkal a legbiztonságosabb és leggyorsabb a hajótranszfer. Gili Trawangan szigetéről csodálatos naplementében gyönyörködhetünk a Balin kiemelkedő Agung Vulkán vonalai között és napfelkeltében gyönyörködhetünk a Lombokon található Rinjani Vulkán felett. A gyönyörű porszemű fehér homokos strandok egyedi élményt nyújtanak a Bali utazás során. Trawangan sziget 30 évvel ezelőtt még lakatlan volt, ma a Hippy Party-k központja!

A sziget kb. 2 óra alatt a tengerparton körbe járható, a legnépszerűbb strandja a Goodheart és az Északi part, a legjobb snorkelling hely.

Lombok sziget Indonézia Nyugat-Nusa Tenggara (Nusa Tenggara Barat) tartományában. A Kis-Szunda szigetlánchoz tartozik, a tőle nyugatra eső Balitól a Lombok-szoros választja el, és a tőle keletre eső Szumbavától az Alasz-szoros.

A tartományi főváros és egyúttal legnagyobb város Mataram.

A sziget lakossága 3,2 millió fő.

A sziget nagyjából kör alakú, délnyugaton egy nyúlvánnyal. Méretben a szomszédos Balihoz hasonló.

A sziget látképét uralja a 3726 m magas Rindzsani hegy, ami egy sztratovulkán. Ez a második legmagasabb vulkán Indonéziában, egyúttal a harmadik legmagasabb hegy. Aktív vulkán, legutóbbi kitörése 2010 májusában volt. A vulkán és a hozzá kapcsolódó krátertó, a „Segara Anak” (=a tenger gyermeke) a Gunung Rindzsani Nemzeti Park része 1997 óta és így védelem alatt áll.

A sziget nagy részét erdőség borítja. Az alacsonyabb területeket művelik. Több kisebb sziget veszi körül, amit a helyi lakosság Gili szigeteknek nevez.

A sziget lakossága 85%-ban szaszak, akikről úgy tartják, hogy Jáva szigetéről kerültek ide az i. e. 1. évezredben. 10–15% bali származású, a maradék kis létszámú kínai-indonéz, jávai, szumbavai és arab-indonéz. A szaszak lakosság kulturálisan és nyelvileg közel áll a baliakhoz, egy lényeges különbséggel, hogy t.i. a lakosság többsége muszlim, míg a baliak többnyire a hindu vallást követik. Így a városképet Lombokon a mecsetek és minaretek jellemzik. Az iszlám hagyományok és ünnepek meghatározóak a mindennapi életben.

2008-ban Lombokon 866 838 háztartás volt, átlagosan 3,635 emberrel. A 2010-es népszámlálás 4 496 855 lakost írt össze a Nyugat-Nusa Tenggara tartományban, akiknek 70,42%-a lakik Lombokon, így a teljes lakosság 3 166 685 főből áll.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot tőlünk az űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Honnan értesült ajánlatainkról?:
Mekkora összeget szánok rá személyenként? (Ezt azért fontos tudnunk, hogy ennek függvényében tudjuk a legmegfelelőbb ajánlatot küldeni Önnek) *:
Létszám:
Mikor szeretnék utazni és mennyi időre?:
Melyik utazás érdekel?:
Bővebb megjegyzés:
Telefon *:
Email *:
Volt-e az előző utazás alkalmával bármilyen negatív élménye?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!