Bali városai

Hogy tökéletes legyen a bali utazása, érdemes tájékozódnia, hogy melyik régióba töltse a nyaralását. Hogy a Bali utazása igazi élmény legyen!

Ha természetjáró vagy, Payangan a legjobb hely számodra, hiszen Payagan környéke Ubud kultúrális központja. Payangan körül számos turisztikai látványosság figyelhető meg. Itt vannak elsősorban a táncelőadások, amelyek nappal kerülnek megrendezésre. Továbbá sok vonzó butik és bali stílusú festmények vására az egészen olcsó kategóriától az értékesebb mestermunkákig. Esténként bárok, kávéházak és éttermek várják a szórakozni vágyókat élő zenével.

Peliatan " a Bali stílusú művészet otthona"

Peliatan egy mérföldkő Bali modern történelmében, hiszen ez egy olyan hely, ahol a Bali stílusú mestermunkák, festmények és rendezvények napvilágra kerülnek. Ezek a munkák és előadások bemutatják Bali igazi arcát és felejthetetlen történelmét. Egy varázslatos világba repíti az ide érkező turistákat. Olyan világ tárul a szemük elé, amelyet mindenkiek ismernie kell Baliról és élete során legalább egyszer át kell élnie. Felejthetetlen élményekben részesülhet, ha ellátogat Peliatanba, a Bali művészet otthonába.

Campuhan: a nevét két folyó találkozásáról kapta. Szent hellyé nyilvánították, mivel egy szent vízű forrás és a melukáta ceremoniájára használják. A melukáta egy olyan rituálé, ahol a test és lélek megtisztulása a fő cél. Ubud nyugati részén található kis település, csodálatos trópusi környezeteben, rízsteraszokkal szegélyezve.

Pengosekan " a lélek és a művészet virágzó közössége"

Fél óra séta vagy 10 perc autóval Ubud központjától a rizsföldek, kézműves üzletek és lakóházak mentén és elérjük Pengosekant. Nemhiába kedvelik műkedvelő vendégeink, hiszen kis mérete ellenére az elmúlt 20 évben a legnagyobb Bali művészeti központként tartják számon. Habár pengosekani festmény ritkán található a helyi üzletekben és gallériákban, de fellelhető ezen a vidéken.

Ha természetjáró vagy, Payangan a legjobb hely számodra, hiszen Payagan környéke Ubud kultúrális központja. Payangan körül számos turisztikai látványosság figyelhető meg. Itt vannak elsősorban a táncelőadások, amelyek nappal kerülnek megrendezésre. Továbbá sok vonzó butik és bali stílusú festmények vására az egészen olcsó kategóriától az értékesebb mestermunkákig. Esténként bárok, kávéházak és éttermek várják a szórakozni vágyókat élő zenével.

Kedewatan, Ubud olyan része, ahová élete sorá az embernek egyszer érdemes betérnie. És ha már itt jár, kostólja meg nevezetes ételét a csirkés rizst. Aki nem fél az újdonságoktól, kedveli a fűszeres ételeket és a rizst, az felejthetetlen, egyedi élmények birtokába kerülhet.

Az egyik leglátványosabb környék észak-keletre Ubud központjától Petulu. Híres tehetséges festőiről, táncosairól és fa- és kőfaragóiról. Ami igazán egyedivé teszi az, hogy egy madár menedékhely is egyben. Otthont ad ugyanis számos madárfajnak, többek közt a kócsagoknak. Ha délután 5 óra körül Petuluban tartózkodnak, láthatják a kócsag sereg látványos bevonulását. Akiknek lehetősége nyílik felfedezni Ubud eme csodás, látványos és csendes vidékét, az nem bánja meg, hiszen a vidék lenyűgöző.

Tanah Lot jelentése: Föld a Tengerben. A sziklára épített templomapálykor gyalog is megközelíthető, de dagálykor olyan, mintha a templom a tenger közepébe épült volna. A víz ereje folyamatosan formálja a sziklát.
A monda szerint a 15. századba Niratha Pap utazása során megpihent a sziklán, itt töltött 1 éjszakát és érezte, hogy ez egy szent hely, óriási az ereje, ide kell egy templomot építeni a tenger Isteneinek. Megkérte a halászokat, hogy építsenek ide szentélyt. Ekkor megépítették a Tanah Lot Templomot, mely része lett a balinéz mitológiának. A hely egyike a 7 templom egyikének, melyek a tengerbe épültek és láncot alkotnak Bali partjainál.

Tanah Lot templom lábánál található szikla bejáratánál egy óriáskígyó véd a betolakodók ellen.

Minden turista, aki Bali eme csodálatos vidékére utazik, megcsodálhatja a gyönyörű naplementét és Bali híres templomait, többek között a Tanah Lot-ot.
Tanah Lot az egyik leghíresebb templom Bali szigetén. Festői környezete miatt belopta magát a turisták szívébe, hiszen nagy népszerűségnek örvend. A templom továbbá ismert a kígyókról és egy megszentelt kígyó is bemutatásra kerül. Ha szeretne még egy ártalmatlan Pythonról is készíthet fényképet. A természetjárók és állatbarátok számára kihagyhatatlan Bali eme környéke.

Kelet-Bali a legnagyobb régió a szigeten, ahol természetes környezetben., helyi kisebb falvakon keresztül juthatunk el Bali legnagyobb vulkánjához az Agung vulkánhoz. Itt található a legnagyobb templom, a Besakih anyatemplom. Bali utazás során ide feltétlenül el kell látogatni, túráink része a templom meglátogatása.

Itt található Candidasa, mely egyre népszerűbb üdülőhely számos ajándéküzlettel, étteremmel. Innen indulnak a kompok Lombokra és Panagba.
Északabbra található Amed búvárparadicsom, mely egyre népszerűbb és ma már mondhatjuk, hogy Kelet-Bali vonz annyi turistát, mint a sziget többi része.

Candidasa Bali keleti részén, kb. másfél órára Sanurtól, csendes és pihenésre alkalmas városaként tartják számon. Rengeteg 5 és 4 csillagos szállással várja az ideérkezőket, főleg az Európaiak körében ismert, ugyanis a legtöbb turista onnan érkezik ide. Candidasa híres tengerpartjáról, amit régen " Teluk Kehen ", azaz Kehen öbölnek neveztek.
Egzotikus környezete és friss, trópusi levegője kényelmes itt tartózkodást ígér a pihenni vágyoknak. Candidasaban belekóstolhatunk az igazi balinéz életbe, a helyiek szokásaiba, a ceremóniákba. Helyi kézműves üzletek és európai színvonalú éttermek várják a kíváncsi turistákat.

Észak-Bali:

Bali északi régiója a Buleleng helyvonulat lábánál húzódik keletről nyugatra. Keskeny tengerparti sáv húzódik végig, mely rizsföldekkel szegélyezve, csodás látványt nyújt az ide látogató vendégeknek. A színtiszta tenger tökéletes búvárparadicsom.

Singaraja, a régi főváros kínai, muszlim és balinéz őslakosokkal. Singaraja az egykori kereskedelmi központ a kalózok és a tengeri kereskedők központja volt. Bali utazás során feltétlenül el kell látogatni ide, hogy igazán megismerje Ön is Balit.

Az északon található Lovina Beachen épült a legelső szálloda a régióban, a tengerpart ma is nagyon híres a fekete homokos partjáról és a romantikus kis öblökről.

Számos fesztivál kerül megrendezésre és a helyi falvakban egyedi készítésű fafaragásokat és kézműves dolgokat csodálhatnak.

A sziget belseje felé haladva egyre inkább érezhetjük a sziget spirituális erejét, számos hotel szervez kimondottan spirituális csomagokat.

Bedugul egy kellemes hely, ahol egy botanikus esőerdő és egy templom található a vízben. Bedugul környéke körül figyelhető meg Bali legmagasabb hegyvidékeinek többsége. A festői környezet és a meseszép kilátás feledteti az utazóval minden gondját és nyugodt, meghitt pihenést ígér.

Lovina 12 kilométerre észak-nyugatra Singarajától található. A turisták körében nagy népszerűségnek örvend, leggyakrabban augusztusban van zsongás,de ausztráliaiak karácsony környékén is ellátogatnak Észak-Bali eme nyugodt helyére. Különlegessé mégis tengerpartja teszi, hiszen a part mentén fekete vulkanikus homok figyelhető meg.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot tőlünk az űrlap segítségével egyszerűen és gyorsan, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Honnan értesült ajánlatainkról?:
Mekkora összeget szánok rá személyenként? (Ezt azért fontos tudnunk, hogy ennek függvényében tudjuk a legmegfelelőbb ajánlatot küldeni Önnek) *:
Létszám:
Mikor szeretnék utazni és mennyi időre?:
Melyik utazás érdekel?:
Bővebb megjegyzés:
Telefon *:
Email *:
Volt-e az előző utazás alkalmával bármilyen negatív élménye?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!